Workshop ‘Schop onder je kont’

Als ouder herken je het vast wel. Je komt thuis en als eerste struikel je over de boekentas van jouw puber en vervolgens ligt hij languit op de bank te Netflixen of te gamen.

De knop ‘motivatie’ lijkt bij pubers soms onvindbaar. Woorden als: ‘geen zin’, ‘jahaa, komt wel goed,’ en ‘doe ik straks’ komen bij de meeste ouders wel bekend voor.

Als ouder probeer je jouw kind te motiveren en de spreekwoordelijke schop onder de kont de geven. Dit kan op verschillende manieren. Van ouders hoor ik dan vaak dat er veel strijd ontstaat, omdat de puber geen zin heeft en jij als ouder graag wilt dat je kind slaagt. 

Wanneer je zelf het plezier in huis wilt behouden, kun je de ‘schop onder de kont’ ook aan mij overlaten. Kinderen, en zeker pubers, nemen van anderen vaak sneller iets aan dan van hun eigen ouders. Laat mij het voor jou doen, zodat jij plezier kunt maken met jouw kind. 

Het doel van deze workshop is gericht op het krijgen van inzicht in de eigen leermotivatie. Ook ontdekt jouw kind al snel waar het hapert met de motivatie en wat ervoor nodig is om die ‘motivatieknop’ weer om te kunnen zetten. Net als bij de training ‘Ik leer leren’ en de andere workshops is ook deze module een afwisseling van denken en doen met uitdagende activiteiten en werkvormen.

Tijdens de drie bijeenkomsten gaan ik samen met jouw kind onderzoeken wat de belangrijkste kenmerken van motivatie zijn: de overtuiging dat je iets kunt, het gevoel dat je erbij hoort, de ervaring dat je zelf mag bepalen wat en hoe je iets doet. Ook kijken we samen naar de doelen die jouw kind nu en in de toekomst wil behalen. Wat zijn zijn/haar gedachten hierover, hoe kan jouw kind die positief inzetten, wat kan hij/zij al en welke vaardigheden wil jouw kind verbeteren en waar neemt het verantwoordelijkheid voor?

Met deze workshop krijgt jouw kind naast meer motivatie, ook verbeterende schoolresultaten.

Het doel van deze workshop is gericht op het krijgen van inzicht in de eigen leermotivatie.”

Praktische informatie

Doelgroep

  • Brugklassers
  • Kinderen in de tweede, of derde klas van de middelbare school

Praktische informatie

De individuele workshops kunnen op elk moment starten. De groepsbijeenkomst start bij voldoende animo. We plannen dan een drietal data die voor elke deelnemer past in de agenda.

Werkboek

Bij deze workshop krijgt jouw kind een werkboek met veel tips over het verhogen van motivatie, een onderzoek naar zijn/haar executieve functies, veel oefeningen die later nog eens terug gelezen kunnen worden en eventueel opnieuw kunnen worden toegepast.

Kosten

De workshop bestaat uit drie bijeenkomsten van 1,5 uur. De groepsgrootte is maximaal vier kinderen, zodat er echt voldoende tijd en ruimte is om elk kind ook persoonlijk te coachen. Voor deze drie bijeenkomsten betaal je € 115,- excl. btw en materiaal. De werkbladen krijgt je kind mee naar huis zodat jullie deze samen nog eens kunnen bekijken en doornemen.

Volgt je kind de workshop individueel, dan betaal je € 225,- excl. voor drie lessen van één uur.

Dit lijkt mij wat!

Heb je een vraag of wil je vrijblijvend kennismaken?