Werkwijze

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt?

Lees hier hoe ik te werk ga.

1

Stap 1

In een oriënterend gesprek gaan we onderzoeken wat ik voor jullie kan betekenen. Dit eerste contact gaat per e-mail of telefonisch. Vervolgens kunnen we een afspraak maken voor een intakegesprek.
2

Stap 2

In het intakegesprek gaan we kijken naar wat jullie graag anders willen gaan doen. We maken de intentie helder en kijken welk aanbod daar het beste bij past. In overleg besluiten we of jouw zoon/dochter aanwezig is bij het gesprek.
3

Stap 3

Tijdens het de workshop of de training zijn persoonlijke aandacht en oprechte interesse voor mij belangrijke waarden die de basis vormen van mijn begeleiding. Mijn doel is dat ieder kind zich veilig, gezien en gehoord voelt. Met die aanwezige voorwaarden is groei mogelijk. Op elk moment ga ik uit van de specifieke behoeften van jouw kind. Ik maak gebruik van afwisselende en uitdagende werkvormen om nieuwe inzichten te verwerven en handvatten te bieden.
4

Stap 4

Wanneer er een training is afgerond, is het reden voor een feestelijk moment. De uitreiking van het certificaat. Dit vindt plaats aan het eind van de laatste bijeenkomst. Als één van beide ouders daarbij aanwezig is, is dat erg fijn. Ook kijken we terug op de training en is er ruimte voor feedback.

Onze zoon heeft zeker wat aan de training gehad. We merken dat hij zich minder druk maakt om zijn toetsen."

Goed om te weten

Tijdens het traject kan het zijn dat er een andere, meer gespecialiseerde begeleiding nodig is. In het belang van het kind kan ik ouders adviseren om contact op te nemen met de huisarts of een psycholoog. Belangrijk aandachtspunt is dat ik geen diagnoses stel en/of therapie geef.

Bij gescheiden ouders

Wanneer ouders gescheiden zijn ben ik wettelijk verplicht om beide ouders te laten tekenen op het formulier Toestemmingsverklaring minderjarigen. Mocht dit van toepassing zijn op jullie situatie, dan stuur ik het formulier via de mail op.

Locatie

Mijn kantoor is gevestigd in Steenwijk – Eeserveste. Is het prettiger als ik bij jullie thuis kom, dan is dat ook mogelijk. In overleg bepalen we de locatie.

Heb je een vraag of wil je vrijblijvend kennismaken?